Friday, February 19, 2016

MISTI bloggserie del 5: Tilbehør til MISTI verktøyet

This blog post, along with new blogposts in this series (MISTI bloggserie) coming in the future, will be written in Norwegian. This is to give information to my Norwegian readers about the MISTI stamping tool. Feel free to translate my blog posts using google translate or another translation service.


Hei alle sammen

Velkommen til del 5 av min bloggserie om stempelverktøyet MISTI!

I dette blogginnlegget skal jeg vise noen av de tingene jeg har som ekstra tilbehør til min MISTI. Dette er ting som jeg har enten kjøpt ekstra, eller lastet ned gratis fra nettet, som jeg bruker til ulike teknikker og som hjelp til ulike ting med MISTI. Ingen av disse tingene er nødvendig for å stemple "vanlig" i MISTI, så det er helt opp til hver enkelt om en vil bruke de ekstra pengene på disse tingene. 


For å minske presset på lokket når jeg tar blekk på stempelet, bruker jeg to biter av mosegummi, som jeg har limt sammen. Den ene siden er svart, den andre hvit, så har jeg muligheten til å endre bakgrunnen hvis det gjør ting enklere når jeg skal ha blekk på stempelet.


-----------------------------------------------


(Jeg kjøpte denne pakken på eBay her)
Jeg bruker ark fra denne pakken til et par forskjellige formål, de fleste av disse har jeg lært av Maureen Wong sin video her: https://www.youtube.com/watch?v=95OldeznYdY

Et av arkene med rutenett, har jeg kuttet til 4 1/4" ganger 5 1/2". Dette arket bruker jeg til å legge oppå et prosjekt/et kort, for deretter å legge for eksempel et skriftstempel oppå for å få det helt rett


Et av arkene uten rutenett fra pakken, har jeg kuttet til 4 1/4" ganger 5 1/2". Dette plastarket bruker jeg til å stemple på mens kortet/papiret jeg skal stemple på, ligger under i MISTI. På den måten er jeg helt sikker på at stempelmotivet kommer til å bli stemplet nøyaktig der jeg vil ha det.


Fra ett av arkene med rutenett, har jeg kuttet opp noen striper i forskjellige bredder. Disse bruker jeg til å legge inntil kanten på MISTI, og legger papiret jeg skal stemple på inntil, når jeg vil stemple over kanten av papiret. Ideen om slike "bumpers" fikk jeg fra Maureen Wong, omtrent på tiden 04:00 i denne videoen forteller hun om slike "bumpers": https://www.youtube.com/watch?v=95OldeznYdY  (OBS! Min måte å bruke disse bumpers-ene på, forteller hun ikke om i videoen. Men du kan se hvordan jeg gjør det i forrige ukes bloggpost her)

-----------------------------------------------


(Malene kan du finne til nedlasting her)
På Splitcoaststampers finnes det et eget forum for MISTI verktøyet. Der fant jeg disse malene, som brukes som verktøy til å stemple rundt i en sirkel i MISTI. I del 7 av denne bloggserien skal jeg vise hvordan du bruker disse malene =)

-----------------------------------------------

Jeg er nøye med å ikke bruke noen stempelrensemidler på min MISTI, siden slike midler kan skade akryllokket. Derfor bruker jeg kun vann på sprayflaske og en myk klut til å rengjøre stempelet med mens det sitter på lokket. Jeg sprayer litt vann på stempelet, og tørker det med kluten. I neste del av denne bloggserien, skal jeg vise hvordan du kan enkelt og presist kan stemple på diecuts i MISTI, både vanlige diecuts og diecuts som koordinerer med stempelmotiver.  Kom gjerne tilbake om en uke for å få med deg det! Eller så kan du også følge denne bloggen via email eller bloglovin, begge mulighetene finner du i høyre sidebar --->

Vil du se tidligere innlegg i denne serien? Klikk på linkene under:
Del 1 - Introduksjon av stempelverktøyet MISTI
Del 2 - Stemple om igjen i MISTI
Del 3 - Stemple om igjen oppå fargelagte stempeltrykk
Del 4 - Stemple flere av samme kort i MISTI (til masseprodusering)


Takk for at du stakk innom og leste =)
Marie

0 comments: